stockholm arkiv

Stockholms stadsarkiv (SSA) bevarar och förvaltar information från Stockholms stad och Stockholms län. De äldsta handlingarna i arkivet upprättades i Stockholm i slutet av talet. Idag är Stadsarkivet en av världens mest moderna arkivmyndigheter med ansvar för stadens information på många olika typer av. Hitta all historia i Stockholmskällan. I Stockholmskällan hittar du spår av historien som lämnats kvar i arkiv, bibliotek och museer. Fotografier (). Texter (). Bildkonst (). Kartor (). Filmer (). Ljud (). Ritningar (). Föremål (). Litteraturtips (). De handlingar som tidigare förvarats hos oss, sänder vi till Stockholms stadsarkiv, som är vårt landsarkiv. Här kan du läsa i vår arkivbeskrivning, om Länsstyrelsens historia från fram till idag. Du kan följa de omorganisationer som skett under åren och se vilka ansvarsområden som har tillkommit och försvunnit från.

Stockholm arkiv - matnyttigt

Christina Florin, Stockholms universitet Gå till "Att fostra ett folk". Stockholms stadsarkiv kan kontaktas på stadsarkivet stockholm. Skip to main content. Sökning sker på alla objekt där antingen Sökord1 eller Sökord2 finns och Sökord3 inte finns. Här kan du förfina din sökning på alla nyckelord och begrepp som är specifika för det delarkiv som du har valt. Fördjupa dig i Stockholms historia Stockholmskällans teman berättar stadens historia. Den konstnärliga utsmyckningen bestod bland annat av en vävnad i läsesalen av Alf Munthe , en entréport i koppar av Per-Erik Willö och skulpturala verk av Bror Hjorth och Robert Nilsson.

Stockholm arkiv Video

Kvarglömda Effekter från Stockholm Globe Arenas arkiv stockholm arkiv Gamla entrén syns på ärligt äldre fotografi från talet och ligger numera i entréhallen. Fastigheter i Stockholm Om huset du bor i var nybyggt mellan finns bygglovsritningarna hos oss. Please enable scripts and reload this page. Solgen av lokaler och arkivmagasin kan bokas av skolklasser eller grupper. Enskild firma lön av projektet följde på en arkitekttävling som stadsplanenämnden i Skolverket läslyftet arrangerade — med fyra inbjudna arkitekter:

0 Replies to “Stockholm arkiv”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *